Gelet op het voorgaande is een goede verzekering voor beroepsaansprakelijkheid geen overbodige luxe. Alle journalisten, zowel loontrekkenden als zelfstandigen, hebben daar baat bij. Loontrekkenden, omdat ze soms toch afwijkende belangen zullen hebben ten overstaan van hun uitgever of collega’s op de redactie. Maar vooral freelancers, die meer dan eens niet zullen worden bijgestaan door het mediabedrijf waarvoor ze werkten, moeten er goed op letten dat ze individueel gedekt zijn voor gerechtsprocedures, beroepsfouten en de daaruit voortvloeiende schadeclaims.

De VVJ heeft een groepspolis beroepsaansprakelijkheid en rechtsbijstand onderhandeld met verzekeraar Generali, via makelaar AON. Het gaat om een polis waarop journalisten zich individueel kunnen inschrijven. Intekenen kan nog tot 30 september 2019.

Voor een jaarlijkse basispremie van € 250 ben je verzekerd voor rechtsbijstand tot een bedrag van € 12.500 per schadegeval, voor beroepsaansprakelijkheid tot € 125.000, en voor uitbatingsschade tot € 1.250.000.

Voor journalisten die niet via hun werk- of opdrachtgever verzekerd zijn, gaat het om een uniek aanbod.

Hoe intekenen?

Makelaar AON Risk Solutions | Aon Affinity Belgium:

Telecomlaan 5-7, 1831 Diegem

Bart Segers: bart.segers1@aon.be

 

Meer info

Terug naar ‘Morele auteursrechten, aansprakelijkheid en verzekering’